søndag 30. juni 2013

Med en smak av sommer

I Fruenes barndom 
stod eggedosis
på listen over godteri.
Minnet er 
en smak av sommer.

Fremdeles serverer Fruene eggedosis.
 Det smaker vidunderlig til friske bær.



Forleden dag fikk Fruene servert
hvitvinsabayonne
en 
utsøkt  opplevelse
 med
"en smak av eggedosis..."

Slik lager man 
hvitvinsabayonne
1 dl hvitvin (Sauternes eller en dessertvin)
3 eggeplommer
40 gr sukker


Sett en bolle i vannbad
og varm langsomt opp.
Hell hvitvinen i bollen
tilsett eggeplommene og visp hele tiden.
Tilsett sukker.


Visp og varm opp (ca 10 min) til blandingen får konsistens som eggedosis.
Ta bollen vekk fra varmen 
og fortsett å vispe til 
sabayonnen har fått en 
tykk, blank og luftig konsistens.

Håper det smaker.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar