mandag 21. mai 2012

Enda en søtsak


Fruene fikk en melding på telefonen.
" Jeg har akkurat spist verdens beste kake"
Hilsen Lars."

Noen ungdommer hadde vært på besøk  hos Fruesønnen,
smakt på kaken som stod i kjøleskapet,
og ble begeistret.

Det tar litt tid å lage den.
En sjokoladekake med vaniljekrem og sjokolademousse.


Her er oppskriften.
Først lager du sjokoladekaken.
2 egg
2,5 dl sukker
120 g smør (smeltes)
1,5 dl hvetemel
4ss kakaopulver
litt bakepulver.

Stekes på 175 g på nederste rille i stekeovnen ca 30 min.
Kaken skal være litt fuktig inni. 

Avkjøl kaken i formen.
Legg på et lag vaniljekrem ( 1 pk. Piano duger ).

Så skal du lage sjokolademousse.
150 g mørk sjokolade
2 dl kremfløte
1 eggehvite
2 eggeplommer
2ss melis
1 ss kald, sterk kaffe

Smelt sjokoladen i vannbad.
Stivpisk eggeplommene med melis.Ha i kaffen.
Stivpisk fløten.
Bland smeltet sjokolade i eggedosisen,
og vend forsiktig inn fløten.
Stivpisk eggehvitene og vend den i moussen.

Bre moussen jevnt over kaken
 (som fremdeles står i formen.)
Dekk den med folie 
og la kaken stå kjølig minst 2 timer
til moussen er stivnet.

Serveres gjerne med friske bær til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar