At Fruene liker å lage mat er ingen hemmelighet.
Å lage mat sammen med andre
er morsomt og inspirerende.
Forleden bakte Fruene Flid lefse
sammen med mange andre flittige fruer
og en herre.
Det var med et stolt smil vi kom hjem med baksten.
Vi deler oppskriften på
MORMORS LEFSER
som vi fikk av kurslederen,
som forøvrig er både farmor og mormor.
5dl kulturmelk
1/2 dl sukker
11/2 dl smeltet margarin
1 dl lys sirup
1 ts natron
850 gr hvetemel
Rør sammen kulturmelk og sukker i en bolle.
Tilsett smeltet, lunkent smør, deretter sirup.
Ha i natron og hvetemel.
Rør raskt sammen med eni tresleiv.
Ta deigen på bakebordet og del den i 16 emner.
Kjevles tynt ut og stekes på takke.
Obs- må ikke bli for mye stekt.
Legg lefsene i en stabel, og legg press over når de er ferdige.
Forleden bakte Fruene Flid lefse
sammen med mange andre flittige fruer
og en herre.
Det var med et stolt smil vi kom hjem med baksten.
Vi deler oppskriften på
MORMORS LEFSER
som vi fikk av kurslederen,
som forøvrig er både farmor og mormor.
5dl kulturmelk
1/2 dl sukker
11/2 dl smeltet margarin
1 dl lys sirup
1 ts natron
850 gr hvetemel
Rør sammen kulturmelk og sukker i en bolle.
Tilsett smeltet, lunkent smør, deretter sirup.
Ha i natron og hvetemel.
Rør raskt sammen med eni tresleiv.
Ta deigen på bakebordet og del den i 16 emner.
Kjevles tynt ut og stekes på takke.
Obs- må ikke bli for mye stekt.
Legg lefsene i en stabel, og legg press over når de er ferdige.
Nam, nam :)
SvarSlett