fredag 25. juli 2014

Lettvint og godt

Nå er det bærtid.
Fruene har plukket
 jordbær,
solbær,
bringebær,
blåbær og rips.



I Haugesund Husmorskoles Kokebok 
står  oppskriften på 
Snarkokt syltetøy.
Fruene har prøvd denne med forskjellige typer bær 
og syns syltetøyet smaker godt
og er lettvint å lage.

Bruk 300- 500 gr sukker pr. kilo bær.
Ha tørre reine bær i kjelen. Legg lokk på og la bærene koke raskt opp. 
Rist i så alle bær blir  gjennomkokt
og ikke legger seg fast i bunn.
Kok i ca 5 minutter,
trekk kjelen tilside og rør sukkeret godt i og la det bl løst opp.
La det få et oppkok tilslutt.

Og vips-
så har du deilig, hjemmelaget syltetøyet til sommerfrokosten.












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar