lørdag 22. februar 2014

Fruenes sjokoladekake

Man blir aldri ferdig med å være mamma.

Fruene tenker ofte på "livet" som kapitler i en bok.

Før vi fikk barn.
Mens barna var små.
Ungdom i huset.
Etter at ungene flyttet ut.

"Mens barna var små"
var en travel periode
med mye glede.
Fruene kunne filosofere mye og dypt over det,
men poenget i dag er
absolutt praktisk.
"Mens barna var små",
 gjaldt det å ha en god oppskrift på sjokoladekake.
Fruene har  laget utallige slike kaker.



Til
 bursdager,
avslutninger,
helgekos,
klubb,
 og picnic.


Til søndager og mandager.
Den smaker like godt uansett.

3 egg vispes sammen med 3 dl sukker.
Smelt 150 gr smør og ha i
sammen med 3/4 dl kokende vann.
Bland  3 dl hvetemel ,
 1 ts. vaniljesukker , 1 1/2 ts. bakepulver og 3ss. kakao
og ha i røren.
Tilsett 3/4 dl melk og rør godt.

Stekes på 175 grader i ca 45 minutter
(sjekk at den er gjennomstekt).

Smelt 50 gr kokesjokolade,
 5 ss sterk kaffe og 50 gr smør.
Rør inn melis til det blir en kremete konsistens (ca 300gr.).

Når kakebunnen er kald
deles den i tre
og sjokoladekremen fordeles på kaken.


Når Fruene er på reise
har de ofte med seg hjem kakepynt i kofferten.
Å pynte en helt vanlig sjokoladekake med
hjerter
 kjøpt i Roma
får  Fruene til å smile.

GOD HELG!


Kakebildet er lånt fra Fruesønnens facebookside
Hi hi.....




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar