torsdag 19. mai 2011

Hjemmelaget lørdagsgodt

Hos Henriette på kafeen Sjokoletta
 i Haugesund kan du få smake mye deilig sjokolade.

Etter et inspirerende besøk på sjokolade og kultur kafeen, 
gikk Fruene hjem for å lage sjokolade selv, etter Henriettes oppskrift.
Fruene handlet  200 g sjokolade ( på Sjokoletta)
50 g vikingmelk
15 g meierismør
Man kan tilsette tørkede bær, salte nøtter eller andre smaker.

Kok opp melken.
Pass på så den ikke svir.
Ha i smør, og ta kjelen av varmen.
Tilsett sjokoladen , og rør til en jevn masse.

Hell blandingen oppi en form som er dekket med bakepapir.
Blandingen kalles også en fudge, som er en søtsak laget av melk, sjokolade og sukker.
Fruene valgte å ha cashewnøtter oppå sjokoladen.
Det kan også blandes i massen.


Fudgen skjæres i passe biter når den er avkjølt.
Oppskriften finnes i Margit Veas bok 
"Lettlaget BARNEMAT. "

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar