onsdag 7. desember 2011

Fruene blir helt gele


Det er virkelig sant!
Man kan bli helt gele av å tenke på 
hva  godt ,  gammeldags "flesk" inneholder!

Det er bare  usunne greier.

Men-
 det er jo sunt å kose seg.
 Så her er oppskriften:

4,5 dl vann
60 g. gelantin
1 kg. farin
1 ts. sitronsyre
1 sitron
bringebær- eller ananasaroma
(kjøpes på apoteket)
Tilsett konditorfarge.


Legg gelantinen i bløt ca 5-6 min.
Vann og sukker kokes opp

Ta gryten av varmen og tilsett gelantin under omrøring.
( vannet kneppes ut av gelantinplatene)

Sett gryten på svak varme, og rør i 15 min.
 Ikke la det koke!
Ta gryten av varmen og
tilsett 1 ts sitronsyre og saften av en presset sitron.
Tilsett smak og farge.
 (aroma og konditorfarge)






Hell geleen i en form. 
Tynt lag. 
La det  stå kjølig natten over.
Ta geleen ut av formen og legg den på et papir med sukker på.
Vend slik at det er sukker på begge sider.
Massen klippes/skjæres i passende biter.

Fruene har testet det  ut, 
flesket, eller geleen smaker utmerket i Delfiakake.








Og så kan det vel passe med litt
 "Sugar in the morning. Sugar in the evening"?

3 kommentarer:

  1. Hjelpes så godt det såg ut! Fruene er jammen flinke!!

    SvarSlett
  2. Takk for kjempe fin blogg! Denne skal eg vise ein av 4. klassingane. Ho vil garantert like det ho ser:-)

    SvarSlett
  3. Så kjekt at du liker bloggen. Håper dere finner mye inspirasjon der!

    SvarSlett