Vi nærmer oss den tiden på året da tradisjoner
trer inn i norske hjem.
Vi pynter og tenner lys.
Noen prøvesmaler årets øl,
andre tester julebrusen.
I Fruehjemmet pleide vi å smake på årets kakemenn,
helt til vi fant denne oppskriften.
Nå baker vi verdens beste kakemenn selv.
Her er oppskriften ( kan gjerne dobles)
2 dl melk
3 dl sukker
65 gram smør
Smelt smør og sukker i en gryte, ha i melken og la det koke- avkjøl.
8 dl hvetemel
2ts hornsalt
1 ts vaniljesukker
Bland det tørre i røren.
Jeg lar deigen stå i kjøleskapet en stund ,
da blir den lett å kjevle ut.
Stekes på 180 grader i 10-15 minutter,
til kakene får en gyllen farge.
For at kakemennene ikke skal bli for harde
oppbevares de i plastposer.
Verdens beste kakemenn
smaker fantastisk til en kopp varm sjokolade
ute i novembersolen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar