Fruene liker å bake.
Fastelavensboller har vi alltid kjøpt hos bakeren.
Vi kan lage boller-
sånne som er gode med litt syltetøy på.
De luftige, delikate
som skal fylles med krem og pyntes med melis
har vi ikke fått taket på.
I dag googlet vi
verdens beste fastelavnsboller,
og prøvde igjen....
Det ble verdens beste -
og her er oppskriften .
0,5 liter melk
150 gram smør
125 gram melis
Dette kokes opp.
Etterpå skal det avkjøles.
Når det er fingervarmt ,
rør ut ca 50 gram gjær ( Fruene bruker alltid litt mindre)
Tilsett 750 gram hvetemel
og elt godt.
Deigen skal ikke forheves.
Trill ut 20 boller.
Disse skal heves i en time.
Stekes på 230 grader i 7-10 minutter.
Nå blir det andre boller.
Det ble verdens beste -
og her er oppskriften .
0,5 liter melk
150 gram smør
125 gram melis
Dette kokes opp.
Etterpå skal det avkjøles.
Når det er fingervarmt ,
rør ut ca 50 gram gjær ( Fruene bruker alltid litt mindre)
Tilsett 750 gram hvetemel
og elt godt.
Deigen skal ikke forheves.
Trill ut 20 boller.
Disse skal heves i en time.
Stekes på 230 grader i 7-10 minutter.
Nå blir det andre boller.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar