torsdag 2. mars 2017

Vårt daglige brød

Fruene liker brødskive.
Noen ganger blir det kjøpebrød,
men det vi lager selv smaker best.

I hyllene har vi flere kokebokmetere.
Tykke og tynne bøker med oppskrifter.
Den oppskriften vi bruker mest
når vi skal bake brød,
har vi fått av en venn
som fikk den av en venn....
som fant den på nettet.

Fruene liker å bruke kaldheving.
Vi bruker "bittelitt" gjær,
og blander alle ingrediensene sammen i en bolle.
Deigen står kaldt til neste dag.

Så deles deigen og legges i to godt smurte brødformer .
Disse står på kjøkkenbenken til deigen
 har fått romtemperatur.

 Brødene stekes  på nederste rille
på 225 grader i 40 minutter.
Ta brødene ut av formene
og stek på rist i 15 minutter til .



Her er oppskriften

650 g hvetemel
250 g sammalt hvete
60 g solsikkekjerner
60 g gresskarkjerner
50 g havregryn
100 g linfrø
1 ts salt
1 liter kaldt vann
15 g gjær som jeg rører ut i litt sukker.

Det er lov å improvisere litt
så i dag hadde Fruene hakkede valnøtter og aprikoser i brødet.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar