søndag 20. desember 2015

Sviskesnadder

I kveld har Fruene laget sviskesnadder.
Svisker kokt i rom og krydder.
Oppskriften står i Margit Vea sin bok 
Brødskiva,
og Fruene har fått lov til å dele den med dere.

250 gram steinfrie svisker
3 hele stjerneanis
3 nellikspiker
3 hele allehåndekorn
1 kanelstang
3 dl vann
1 dl rørsukker
1 kork brun rom

Legg svisker og krydder i en kjele ,
hell vann og sukker over og varm det forsiktig opp.
Rør hele tiden. La kjelen stå på varmen i 30 min. til sviskene er myke.
Når de er ferdige tilsettes en kork med god rom.
Sviskene helles på glass med lokk.
De holder seg i flere uker,
men som oftest forsvinner de i løpet av noen dager.


Fruene tenner lys
forter seg og tar bilde til bloggen
og nyter brødskive
 med brie og sviskesnadder.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar