fredag 25. juli 2014

Lettvint og godt

Nå er det bærtid.
Fruene har plukket
 jordbær,
solbær,
bringebær,
blåbær og rips.



I Haugesund Husmorskoles Kokebok 
står  oppskriften på 
Snarkokt syltetøy.
Fruene har prøvd denne med forskjellige typer bær 
og syns syltetøyet smaker godt
og er lettvint å lage.

Bruk 300- 500 gr sukker pr. kilo bær.
Ha tørre reine bær i kjelen. Legg lokk på og la bærene koke raskt opp. 
Rist i så alle bære blir  gjennomkokt
og ikke legger seg fast i bunn.
Kok i ca 5 minutter,
trekk kjelen tilside og rør sukkeret godt i og la det bl løst opp.
La det få et oppkok tilslutt.

Og vips-
så har du deilig, hjemmelaget syltetøyet til sommerfrokosten.












1 kommentar:

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

    Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

    SvarSlett