torsdag 20. juni 2013

Rabarbrasyltetøy




 Inspirert av Margit Vea
laget Fruene
 rabarbrasyltetøy.
Da Fruene var på kurs med Margit,
 serverte hun 
dette syltetøyet til panna cotta.
Det smaker godt til vafler også.

Det var lett å lage 
og fikk en flott konsistens.

Her oppskriften:
500 gram rabarbra kuttes i små biter
og legges i en bolle ,
hell 400 gram sukker over.
La dette stå i 24 timer.
Dette helles over i en gryte.
 Ha i saften av en halv sitron. 
Skrap ut frøene fra
 en halv vaniljestang,
og ha  både frøene og stangen i gryta.

La dette koke i 45 min.
Rør i syltetøyet mens det koker.

Voila...
Håper det smaker!


4 kommentarer:

  1. Skal rabarbraen skrelles før den has oppi gryta?

    SvarSlett
  2. Ja. Jeg gjør det. Har akkurat laget vårens første porsjon rabarbrasyltetøy. Det lukter himmelsk.

    SvarSlett
  3. Nå puttrer det på ovnen her...
    Lukter kjempegodt i hele leiligheten og jeg tror jammen det blir syltetøy av det.
    Min aller første plukk fra egen kolonihage.
    Ren lykke!

    SvarSlett
  4. Så herlig.Ingenting kan måle seg med egenprodusert mat. Flott med koloniage.

    SvarSlett