Fruene har laget kake til helgen.
Det er en mandelbunn med is .
Du kan blande hakket sjokolade eller bær i isen.
Fruene har brukt Dajmsjokolade.
Her er oppskriften.
2 1/2 dl malte mandler
som blandes med 2 1/2 dl melis
Stivpisk 4 eggehviter
og vend alt forsiktig sammen .
Ha deigen i en smurt form og stek på 160 gr.
i ca. 30 minutter.
Visp 4 eggeplommer og 150 gr. sukker til eggedosis.
Visp 3 dl. kremfløte og vend det forsiktig i eggedosisen.
Ha i 4 plater gelantin.( Gelantinen legges i kaldt vann i 10 min.
løses deretter opp i litt kokende vann)
Tilsett sjokolade eller bær.
Fruene brukte en dobbel Dajm.
Kaken settes i fryseboksen.
Pga gelantinen får kaken en ekstra luftig konsistens,
og kan gjerne stå en stund i kjøleskapet før servering.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar