lørdag 4. februar 2012

Kake til helgen


Fruene har laget kake til helgen.
Det er en mandelbunn med is .
Du kan blande  hakket sjokolade eller bær i isen.
Fruene har brukt Dajmsjokolade.

Her er oppskriften.
 2 1/2 dl malte mandler
som blandes med 2 1/2 dl melis
Stivpisk 4 eggehviter 
og vend alt forsiktig sammen .
Ha deigen i en smurt form og stek på 160 gr.
i  ca. 30 minutter.

Visp 4 eggeplommer og 150 gr. sukker til eggedosis.
Visp 3 dl. kremfløte og vend det forsiktig i eggedosisen.
Ha i 4 plater gelantin.( Gelantinen legges i kaldt vann i 10 min. 
løses deretter opp i litt kokende vann)
Tilsett sjokolade eller bær.
Fruene brukte en dobbel Dajm.
Kaken settes i fryseboksen.
Pga gelantinen får kaken en ekstra luftig konsistens,
og kan gjerne stå en stund i kjøleskapet før servering.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar