lørdag 20. august 2011

Fruene feirer


Fruene Flid skal ha gjester .
Det er en begivenhet i familien som skal feiries.
Det blir mange til bords, både store og små.
Fruene lager en kyllingrett som  er full av gode smaker.
Retten kan lages på forhånd ,
slik at Fruene kan ta seg av gjestene
når de kommer.
Bordet er dekket,
og alt er klart for feiring med Fruene. 





KYLLING I KARRISAUS
( ti 8 porsjoner trenger du )
4-5 kyllingfileter
3ss hvetemel
2 ts salt
1 ss karri
smør

Karrisaus:
1 stor gul løk
ternet bacon
1-2 ss karri
2 ss hvetemel
1 stort eple
1 glass tomatpure
5 dl buljong
1 boks ananas
( Herr Flid insisterer på å ha en fløteskvett i sausen)

Del kyllingen i passe store stykker.
Bland mel ,salt og karri, og vend kyllingstykkene i dette .
brun kyllingen i smøret, og legg dem i en ildfast form.

Skrell og hakk løken og eplet.
Fres dette i gryten og tilsett ternet bacon.
Strø over karri og la det frese med et øyeblikk.
Ha i melet og tomatpureen. 
Tilsett buljongen og ananassaften og la det småkoke ca 10 minutter.
Smak til med salt og ha i anansbitene.

Hell karrisausen over kyllingen.
Stek retten i ovnen på 200 gr. i ca 35 minutter.
Serveres med ris til.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar