Fruene hørte en historie om en godt voksen mann fra Lillehammer.
Han fikk servert ferske reker for første gang da han var på besøk i Haugesund i fjor sommer.
Tenk det, 60 år, og aldri smakt ferske reker.
Så heldige vi er!
Vestlandsvelstand!
Vi kan svinge innom butikken
og kjøpe ett kilo ferske reker for hundrelappen.
Store, flotte, smakfulle reker , rett fra havet.
Fantastisk godt, og så sundt!
Fruene skal ut å kjøpe reker og loff med en gang-
vinen er satt til kjøling!
Fruene kjøpte selvfølgelig rikelig.
Det som blir til overs, renses ,og her kommer
HEMMELIGHETEN
En fantastisk lake.
Når rekene legges i denne, er de som ferske når de tines opp igjen.
Kok opp:
4 kopper vann
2ss sukker
2 ss salt
Dette avkjøles .
Ha oppi saften av en halv sitron.
Legg rekene i en plastboks, og hell laken over.
Fryses.
Da har man til stadighet " ferske " reker i huset.
Det hender jo at rekebåten ligger værfast.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar